Някой във Вашингтон крои планове за физическото отстраняване на руския

...
 Някой във Вашингтон крои планове за физическото отстраняване на руския
Коментари Харесай

Лавров: Някой във Вашингтон крои планове за физическото отстраняване на Путин

 „ Някой във Вашингтон крои проекти за физическото премахване на съветския президент. Владимир Путин. “ Това съобщи в изявление съветският външен министър Сергей Лавров, написа Би Би Си, като цитира ТАСС.

“Вашингтон стигна най-далеч: някои „ неназовани чиновници “ от Пентагона фактически заплашиха да нанесат „ удар с обезглавяване “ против Кремъл, заплашвайки всъщност с физическото очистване на съветския държавен глава. Ако някой в действителност има такива хрумвания, би трябвало доста добре да намерения за вероятните последствия от сходни проекти “, споделя още Лавров.

Той не прецизира източника на тази информация, само че данните, които дава, съответстват със публикация, която се появи в Newsweek на 29 септември - съветското посолство в Съединени американски щати реагира на нея с отвращение малко след публикуването, написа Би Би Си.

Ако в действителност става дума за него, министърът също не загатва подтекста. Статията излезе в миг, когато Кремъл заплашваше да употребява нуклеарните си оръжия (през последните седмици тези закани зачестиха). В материала се разисква по какъв начин Съединени американски щати биха работили, в случай че Русия извърши тези закани.

Събеседниците на Newsweek акцентират, че даже тогава Съединени американски щати евентуално няма да отговорят с нуклеарни оръжия, в случай че не бъде атакувана личната им територия, и в този подтекст позволяват неядрени други възможности, в това число " удар с обезглавяване на Путин в сърцето на Кремъл.

Въпреки това представители на американската администрация, в това число персонално президентът Байдън, нееднократно са заявявали, че не се стремят да смъкват режима на Путин, макар че надълбоко се опълчват на неговите дейности.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР